Banalul Chec (varianta mea)

Nu este cu nimic mai special decat celelalte, dar iese gustos si aveti si imagini (uneori ajuta sa vezi etapele, pentru mai multa siguranta).

 

Ingrediente:

– 8 ouă

– 2 căni de zahăr

– 2 căni de făină

– 8 linguri cu ulei

– 8 linguri cu apă

 

 

Mod de preparare:

– Peste cele 2 căni cu zahăr se toarnă apa şi se face un sirop. Zaharul se topeste cel mai bine pe foc, deci optional puteti face acest sirop sub flacara. Albuşurile se bat până devin tari.

 

 

– Se toarnă treptat siropul (peste albusuri), se adaugă gălbenuşurile, apoi uleiul, bătând întruna.

 

 

– Se scoate telul şi se adaugă făina.

Asa (ca in poza) trebuie sa arate compozitia la final, inainte de cacao si nuca.

 

 

Daca doriti sa fie in doua culori puteti turna doar o parte din compozitie in tava, iar peste cealalta parte (mai putin de jumatate din compozitie) puneti cacao pana cand se inchide la culoare. Tot in aceasta compozitie eu am adaugat si o cana de nuca. Puteti inlocui nuca cu stafide, rahat sau orice doriti.

 

 

 

Dupa ce s-au copt, i-am pudrat cu zaharul vanilat si rezultatul a fost acesta:

 

Advertisements

0 Responses to “Banalul Chec (varianta mea)”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: