Vorbe de duh de-ale copilului

Toata lumea stie ca in ziua de azi copiii sunt mai emancipati decat eram noi pe vremea cand eram ca ei. Ca au mai multa informatie la dispozitie, asta iar nu e ceva nou.

Fiica-mea de sapte ani vine insa si zice: “nu mai sunt prietena cu colega x, care e cea mai populara fata din clasa”. Continuarea sau pericolul este ca nu mai e prietena aproape cu nimeni din clasa, daca x le spune asta. Ca sunt unii cu personalitati puternice, este ok, dar ca se intampla asta in clasa I, ca exista asemenea influenta si sfere de interese, m-a cam lasat paf.

I-a picat apoi in mana o revista mondena (“OK”) si ce credeti ca mai spune: “A, avut dreptate y cand spunea ca Justin Bieber este prieten cu Selena Gomez“.  Aha, zic, dar cine este Selena Gomez? Ca, spre rusinea mea, nu auzisem de ea. M-a lamurit tot ea.

 

Credeam ca unele din fazele descrise in “Jurnalul unui pusti” sau “Jurnalul unei pustoaice”, sunt doar americanisme, care nu se pot intampla decat acolo sau la altii, nu la copii nostri in scoli sau in viata. Chiar ajungem ca parinti sa fim depasiti de tehnica, tehnologie sau de faptul ca copii se indragostesc, saruta sau gandesc la lucruri pe care noi le faceam abia in adolescenta.

 

Mi-ar placea sa adun vorbele copiilor si apoi sa le public intr-un volum de genul celor amintite mai sus.

0 Responses to “Vorbe de duh de-ale copilului”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: