Am incercat “BIG Flex”…

Ei bine, nu m-am apucat de taiat nimic cu vreun flex, am facut doar o rezervare prin Big Flex, serviciul de căutari şi rezervări de bilete de avion al http://www.vola.ro/.  Dupa ce am constatat tot azi ca am calatorit doar in 6% din lumea asta, m-am gandit ca nu ar fi rau sa merg si prin alte parti. Dar cum si bugetul este limitat, vreau sa ajung intre Craciun si Revelion la niste prieteni care locuiesc langa Londra. Asa ca, daca am vazut ca se face buzz in jurul acestui serviciu de rezervari m-am gandit sa-l incerc, desi de obicei ma enervez cand trebuie sa rezolv ceva on-line. Atunci cand ceva nu merge, nu te poti contrazice cu agentul pe care il ai in fata. Aici, stai fata in fata cu o aplicatie la care te rogi sa mearga bine, sa nu-ti dea vreo eroare sau sa nu te intrebe ceva ce nu stii. Noroc ca nu a fost cazul cu Big Flex, care a mers binisor si a afisat datele destul de repede.

Am inceput prin a specifica datele (26 dec si 3 ianuarie) si destinatia, cu specificatia ca prefer zborul direct si accept orice aeroport (ieftin sa fie!). S-au afisat tarifele in ordine crescatoare si pe primul care mi-a convenit am inceput sa-l “descos”. Daca primul tarif era de 335,94 euro (doi adulti plus un copil), cand am inaintat spre rezervare, m-am trezit cu inca vreo 20 de euro in plus (ajunsesem la 356,94), pusi de compania aviatica (Blue Air), nu se stie pentru ce. Adica in casuta de acolo zicea ceva de genul: pentru plata on-line, dar se percepe si pentru plata cash. Plus inca vreo 40 de euro minim pentru un bagaj de cala.


Pe site-ul vola.ro se specifica ca iti pot da informatii de zboruri mai ieftine, in functie de zile. Am constatat consultand tabelul cu lunile ca daca ma intorceam cu o zi mai devreme (pe 2 ian) ar costa cu vreo 10 euro mai putin. Gandindu-ma ca suntem 3 persoane, mi-am zis ca ar fi ok si daca ma intorc mai devreme. M-am intors la sistem si am modificat data de intoarcere dar pretul nu s-a schimbat cu nimic, fie ca ma intorceam pe 2 fie ca ma intorceam pe 3 ianuarie. Acum nu stiu daca e vina agentiei sau a sistemului de rezervari, ori eu am facut ceva gresit. A ramas sa ma gandesc si sa vad daca, in cateva zile, tarifele vor mai fi sau nu aceleasi.

Oricum, e mai simplu sa incerci sa iti rezervi on-line, iar daca nu dispui de card bancar sau daca nu vrei sa platesti cu el, sa mergi la sediul Vola.ro, de pe strada Principatele Unite din Bucuresti. Trebuie sa ma decid si eu ce fac!

1 Response to “Am incercat “BIG Flex”…”


  1. 1 Andrei August 9, 2012 at 19:39

    Sal,

    Lasa vola.ro si foloseste http://www.skyscanner.net …….. trust me 😉

    Anede


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: